Zaterdag 18 November

Deuren: 19:19 Aanvang: 20:20

De Smaak van Morgen

Fermenteren

Tijdens de elfde `Week van de Smaak` is ook Arscene weer van de partij.
 
In deze editie staat ‘De Smaak van Morgen’ centraal. Tussen 16 en 26 november denkt Vlaanderen bewust na over hoe onze eetcultuur er in de toekomst kan uitzien.
 
·         Komen er revolutionaire bereidingstechnieken op ons af of halen we oude technieken van onder het stof?
·         Beïnvloeden andere culturen steeds meer onze kookgewoontes en gaan we meer naar “fusion cooking” ?
·         Bieden kleine sociale initiatieven een oplossing voor voedselverspilling en zoeken we manier om alles te verwerken van snuit tot staart en van wortel tot bloem?
·         Komen er nieuwe producten overgewaaid, komt onze voeding meer en meer uit een labo? Of maken we thuis ons eigen labo?
 
Op 18 november nodigen we je graag uit voor een avond volledig in de ban van de oeroude en superhippe bewaartechniek fermenteren.
Sam De Wilde van ‘De Wilde Goesting’ zal je meenemen in de wondere wereld van gistculturen, micro-organismen en eetbare schimmels. Denk aan zuurkool, kimchi, honingfermenten, bloesemstarters, miso en meer.  Na een uitgebreide uitleg en demonstratie met lekkere proevers zal je weten hoe fermenteren werkt en wat je er zoal mee kan doen.
Met die kennis en het handboekje dat je meekrijgt kan je thuis zo aan de slag.
 
Sam De Wilde volgde zijn culinaire opleiding in hotelschool “Ter Duinen” in Koksijde. Nadien reisde hij de wereld rond. Was zeven jaar medezaakvoerder van African Queen (restaurantboot aan Minnemeers)
Momenteel is hij ook praktijkleerkracht bij CVO Gent.
Sedert jaren is hij volledig begeesterd door fermenteren. Zo is De Wilde Goesting ontstaan.
 
Voor of na de demonstratie kan je genieten van heerlijke dranken. Onze Hansbeekse bartender van dienst, Marleen Van Ooteghem, verrast je met speciale kruidige gin, sleedoorndrankjes en meer lekkers met of zonder alcohol. 

Reserveer zeker je plaatsje, er is plaats voor 40 deelnemers !