Zaterdag 12 Mei

Deuren: 19:19 Aanvang: 20:20

Didier Laloy & Kathy Adam

Belem

Didier Laloy, één van de beste diatonische accordeonspelers van Europa, en Kathy Adam, een uitmuntende celliste en specialiste in kamermuziek, vormen samen ‘BELEM’.
Ze reisden heel Europa af met de groep ‘Pantha Rei’ en speelden ook al vaak samen in andere projecten, zoals ‘Didier Laloy invites’.
Jaren dachten ze eraan om iets experimenteels met kamermuziek te doen, wat nu uiteindelijk resulteerde in het atypische duo ‘BELEM’. Ze slagen erin om dit toch wel specifiek genre te spelen op een heel expressieve manier: eenvoudig, doch subtiel en verrassend. Stiltes wisselen af met dynamische, soms hectische ritmes. De ervaringen van twee erg verschillende maar evenwaardige artiesten worden gebundeld in een amalgaam van muzikale beelden.
Dit alles staat garant voor een unieke, muzikale reis.

‘Belem’ is tegelijkertijd hun nieuwe album, dat in de pers o.a. als volgt wordt omschreven:
"Het album klinkt fantastisch. De cello van Kathy zingt terwijl de accordeon van Didier ademt als waren het menselijke wezens..."
"Grootse ongekunstelde kunst..."
"Met sublieme, folkloristisch getinte improvisaties slaagt dit onconventionele duo  erin  hun muziek te verheffen tot een klassiek niveau met een hedendaagse inslag..."

Kathy Adam verdiende haar sporen zowel in de klassieke muziek als in theater, dans en meer populaire muziek.
Didier Laloy is een meester in zowat elk muzikaal genre en bovendien een vakkundig performer. Niet voor niets wordt hij daarom veel gevraagd en enorm geapprecieerd.

Tenslotte nog even vermelden dat beiden met talloze andere artiesten samenwerkten.
Didier Laloy was bijvoorbeeld al te gast bij ‘Arscene’ in combinatie met Tuur Florizoone.

Dit concert is met andere woorden een must!

Meer info
http://didierlaloy.be/presentation/belem/