Home Activiteiten Archief Links Contact Sponsors vind ons op facebook  

Er zijn nog geen nieuwe activiteiten opgenomen in deze agenda.

The Rolls
Bukowski

The Rolls is een nieuwe band ontstaan rond zanger-gitarist Derek die met quotes en gedichten van Charles Bukowski liedjes componeerde die muzikaal aanleunen bij de zwoele swing van JJ Cale.
Bruno Deneckere is de gedroomde gitarist voor deze band. Derek en Bruno spelen al sedert 24 mei 1991 in verschillende projekten met elkaar. Het begon met een tribute-concert voor Bob Dylan zijn 50ste verjaardag in de muzikantenkroeg
De Caruso in Gent, het ging verder in het muzikantencollectief “Het Gespuis” en ze speelden al vaker op mekaars cd’s en traden al dikwijls op als duo.
Bassist Mario Vermandel en drummer Tony Gyselinck spelen al sedert de jaren ‘80 samen in vele jazzcombo’s en begeleiden toppers als Rony Verbiest, Jan De Wilde, Roland Van Campenhout en Steven Debruyn… Mario zat ook in Het Gespuis (1999) en speelt sindsdien op alle platen van Derek. Tony speelde al op de eerste Nederlandstalige Derek cd “Lila Cortina” (2010).

Straks 25 jaar geleden, op 9 maart 1994 overleed de schrijver Charles Bukowski in San Pedro, Californië. Op diezelfde dag was Derek in New York om trouwringen te kopen en werd in België de cd “OK Charles” van zijn toenmalige groep “Weez!” gereleased. De cd-titel verwees naar Charles Bukowski. Twee keer vreugde, één keer verdriet, geen onbewogen dag. Derek was al fan maar de daaropvolgende jaren las hij alle werk van Bukowski, een uitgebreid oeuvre dat deels postuum werd uitgegeven door Black Sparrow Press. In totaal een 40-tal bundels. Bukowski luister de dan wel vooral naar klassieke muziek maar toch wil Derek muzikaal refereren naar JJ Cale, een muzikant en zanger die hem al meer dan 30 jaar blijft boeien. JJ Cale overleed in 2013 in La Jolla, Californië en ligt begraven in het stadje Oceanside niet zo ver van San Pedro waar Bukowski rust. Het zijn twee vergelijkbare karakters die heel puur en wars van alle trends brachten waar ze voor stonden. Woord en muziek ontmoeten elkaar, een rode draad in het leven van Derek. Naast de stevige rock van en met Derek & The Dirt is er nu ook plaats voor de zachte rollende aan JJ Cale schatplichtige swing van The Rolls.

Praktisch
zaterdag 8 december 2018
Deuren: 19:19 Voorstelling: 20:20
Inkom: 12 euro (9 euro voor werklozen en < 25 jaar)

ARSCENE Reibroekstraat 37A 9850 Hansbeke info@arscene.be