Home Activiteiten Archief Links Contact Sponsors vind ons op facebook  

De publiekscapaciteit van Arscene is beperkt. Om zeker te zijn van een plaats kan je hier on-line reserveren tot 3 dagen voor de activiteit.

zaterdag 25 mei 2019
Impressies van Spanje
Federico Garcia Lorca - flamenco
zaterdag 8 juni 2019
Mos ensemble
hedendaags jazz septet
zaterdag 15 juni 2019
Ben Vanderweyden quartet
Thank you Toots

Tutu Puoane & Ewout Pierreux
in samenwerking met 11.11.11 Nevele

Voor de derde keer slaan Arscene vzw en 11.11.11 Nevele de handen in elkaar.
11.11.11 strijdt tegen onrecht en zet in op duurzame verandering. Wereldwijd ontvluchten miljoenen mensen oorlog, vervolging, armoede en klimaatverandering. De laatste tijd wordt migratie gezien als een probleem. Te midden van dat harde discours voert 11.11.11 een campagne met een warme boodschap voor een menselijk migratiebeleid.

Want we zijn immers `Allemaal Mensen` !

Dubbel South-African Music Award winnares Nonthuthuzelo Puoane (31 mei 1979) werd geboren in een township nabij Pretoria. Ze groeide op in een muzikale familie toen jazz nog werd gezien als een vorm van rebellie tegen de Apartheid. In 2002 trok Tutu naar Europa, meer bepaald naar Den Haag, waar ze een tijdlang studeerde. In 2004 verhuisde ze naar Antwerpen. Ze trad op in Zuid-Afrika, Italië, Zwitserland, Duitsland, de VS, België en Nederland. Met het Brussels Jazz Orchestra werkte ze samen voor hommageprojecten aan Billie Holiday (`Writing Billie`) en Nina Simone (`Goddamn! A tribute to...`). Ook stond ze op de concertpodia met Dré Pallemaerts en Toots Thielemans. Puoane bewees zich voor het eerst solo met haar albums Song (2007) en Quiet Now (2009). Zangeres Tutu Puoane staat garant voor soulvolle scats, diepe grooves en rijke harmonieën. Haar warme stem verenigt de muzikale rijkdom van Afrika, Amerika én Europa.
Na haar ode aan de New Yorkse jazziconen keert ze terug naar de intimiteit. Hiervoor neemt ze haar vaste pianist en levenspartner Ewout Pierreux mee. Goed voor gezellige warme jazzklanken en een onuitwisbaar stukje Afrika...

Het was geen liefde op het eerste gezicht, eerder een gemeenschappelijke liefde en appreciatie voor jazz die hen samenbracht. Sinds ze mekaar voor het eerst ontmoetten tijdens een repetitie in Leuven, ergens in het jaar 2002, smeedden ze een muzikaal verbond. Uit de kruisbestuiving van Pierreux` sterk klassieke en in jazz gewortelde scholing, en Puoane`s ritmische en Zuid-Afrikaanse achtergrond ontstond een unieke mix van Zuid-Afrikaanse swingende geluiden en de Amerikaanse Jazz, hun eerste liefde. Ze treden amper nog als duo op, maar telkens opnieuw ontstaat er een magie die hun muzikale band nog sterker maakt. Vandaag, zo`n 15 jaar later, delen ze een thuis en zijn ze gezegend met 2 prachtige kinderen, een dochter en een zoon.

TUTU PUOANE - zang
EWOUT PIERREUX - piano

Praktisch
zaterdag 10 november 2018
Deuren: 19:19 Voorstelling: 20:20
Inkom: 12 euro (9 euro voor werklozen en < 25 jaar)

ARSCENE Reibroekstraat 37A 9850 Hansbeke info@arscene.be