Home Activiteiten Archief Links Contact Sponsors vind ons op facebook  

De publiekscapaciteit van Arscene is beperkt. Om zeker te zijn van een plaats kan je hier on-line reserveren tot 3 dagen voor de activiteit.

zaterdag 25 mei 2019
Impressies van Spanje
Federico Garcia Lorca - flamenco
zaterdag 8 juni 2019
Mos ensemble
hedendaags jazz septet
zaterdag 15 juni 2019
Ben Vanderweyden quartet
Thank you Toots

Kristien Hemmerechts, Sylvie De Pauw, Jean-Yves Cornet, Bart Maris
Brave Maria Hollywood

Maria Nys was de eerste Belgische Hollywood wife. Ze werd geboren in Kortrijk, woonde de eerste zestien jaar van haar leven in Bellem (Aalter), maar vluchtte in september 1914 samen met haar moeder en drie zussen naar Engeland. Haar vader bleef achter, om te redden wat er te redden viel van zijn textielfabriek. In Engeland leerde Maria Aldous Huxley kennen, auteur van het wereldberoemde Brave New World, dat hij toen uiteraard nog moest gaan schrijven.
Ze trouwden, kregen een zoon en bleven samen tot aan haar dood in 1955. Toen Huxley scenarist werd in Hollywood, reisde Maria met hem mee en zo werd ze een Hollywood wife. Ze werden bevriend met de Stravinsky’s en Gary Cooper. Maria heeft heel veel brieven geschreven naar het thuisfront. De prachtigste passages eruit vormen de inspiratiebron voor deze voorstelling, die als titel Brave Maria Hollywood kreeg.
Kristien Hemmerechts vertelt; sopraan Sylvie De Pauw, pianist Jean-Yves Cornet en jazz-trompettist Bart Maris brengen muziek die speciaal voor de voorstelling door hen werd gecomponeerd. De voorstelling brengt een hommage aan een intelligente, sensuele en avontuurlijke vrouw van wie het levensverhaal veel te weinig gekend is.

In samenwerking met

Praktisch
zaterdag 29 september 2018
Deuren: 19:19 Voorstelling: 20:20
Inkom: 12 euro (9 euro voor werklozen en < 25 jaar)

De voorstelling was bij het afsluiten van de on-line reservaties nog niet uitverkocht
We raden je aan een mail te sturen naar info@arscene.be of langs te komen bij het openen van de deuren.

ARSCENE Reibroekstraat 37A 9850 Hansbeke info@arscene.be