Zaterdag 6 November

Deuren: 19u19, concert: 20u20

Derek & de dichters

Stadsdichter nodigt uit...

Derek is een muzikale poëet die een portie rock&roll niet schuwt. Zelfs in zijn liedjesteksten die hij destijds (1989-1993) voor Derek & the Dirt schreef zag je al die signatuur, die kleurden buiten het rock&roll jargon. Daar zaten Bob Dylan en Patti Smith voor iets tussen en via die twee leerde hij Arthur Rimbaud en Allen Ginsberg kennen... Derek was en is ook een generatie- en streekgenoot van de jeugdig overleden dichter Jotie T’Hooft. Later, vanuit een heel andere hoek kwam hij in het oeuvre van Charles Bukowski terecht die hem een totaal andere, zeg maar straatbenadering van de poëzie leerde ontdekken. Al die invloeden zitten mooi in het onderbewuste van de liedjesschrijver Derek verborgen….en zullen in een soort van bloemlezing van zijn literaire helden in Hansbeke aan de oppervlakte verschijnen.
Daarnaast kan het publiek genieten van een multimediaal project over de heks Tielde `Toveresse` Roets uit Hansbeke. Steven Van de Putte schreef een gedicht over deze legendarische figuur, Ive Steyaert maakte er een foto van. De stedelijke academie KADE produceerde een tweedelige podcastreeks die zal voorgesteld worden. Tijdens Derek en de dichters krijgt het publiek dit spannend verhaal uit eigen dorp voor het eerst te horen en te zien.

Deze avond is een initiatief van de stadsdichter van Deinze, Steven Van de Putte, samen met het dichterscollectief DéCéDé.

GRATIS ! (reserveren wel verplicht)


De voorstelling is helaas uitverkocht.