Zaterdag 9 November

Deuren: 19u19, optreden: 20u20

Assunta & the Lightorchestra (i.s.m. 11.11.11)

Second Sun

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Arscene vzw samen met 11.11.11 Nevele een concert voor dat goede doel.
Dit jaar heeft 11.11.11 gekozen voor het thema “Kies voor menselijkheid”.
Wij kunnen en willen niet aanvaarden dat de ene mens meer waard is dan de andere. Nergens. Nooit.
En dat vindt Arscene ook!

Het is van 2013 geleden dat we op het podium van Arscene konden genieten van het muzikale hart en unieke stemgeluid van zangeres/songwriter Assunta Mandaglio en het virtuoze, akoestische gitaarspel van Pieter Thys. Naast eigen muzikale projecten die ze de laatste 15 jaar realiseerden met o.a. Assunta Mano, Buscemi, Troissoeur, Millenniums, Tribe, … creëerden ze samen ook 3 cd’s onder de naam Balaxy Orchestra. De intense onderlinge samenwerking in songwriting noemden ze nadien Assunta & The Light Orchestra.

Na hun studioalbums, “OCCUPIED BY THE SUN” en “SILENT REVOLUTION”, en een live plaat, is er nu een vierde album, “SECOND SUN”, opnieuw live! Die magische live sfeer kunnen we ons hier nog steeds herinneren. Assunta & The Light Orchestra staat ondertussen zowel thematisch als soundmatig een stap verder. Hun eigenzinnige muziek neemt je mee naar een eigen wereld.
De aparte stem van Assunta en het knappe vingerspel op de zelf ontworpen gitaren van Pieter Thys, in combinatie met het experimenteel gebruik van loops, creëren een unieke sfeer. Portugese, Engelse, maar ook enkele Nederlandstalige songteksten bezingen thema’s als hoop, liefde, vriendschap, loslaten, vertragen en elkaar helpen…

Meer menselijkheid dus!

Enkele videofragmenten vind je hier.