2018-02-17 20:20

Guy Swinnen - Yves Verthongen

Akoestisch rock-duo

Dit jaar vieren The Scabs hun 40 jarig bestaan. In 1978 speelden ze immers hun eerste optreden in jeugdclub De Boemel in Scherpenheuvel. Hun verjaardag wordt uiteraard gevierd met toeters en bellen maar dat betekent niet dat frontman Guy Swinnen de laatste tijd op zijn lauweren rustte…

Na zijn opgemerkte passage bij de eerste jaargang van ’Liefde voor muziek’ bracht hij ’Dreaming for days’ uit, een akoestisch solo album dat hij opnam met onder andere Bart Buls en Yves Verthongen. Met deze laatste dook hij eerder al de kleinere theaters en muziekminnende zaaltjes van België in onder de noemer ’Songs from the attic’. Zowel het nieuwe werk als covers die in het verleden zijn pad kruisten, werden ontdaan van alle franje en kregen een arrangement aangemeten voor twee akoestische gitaren , een mondharmonica en een stem.
’We ontkleden de nummers tot in hun puurste vorm’ zegt Swinnen, ’Ze klinken een beetje zoals toen ze voor het eerst werden geschreven op een zolderkamertje’.

Bijgestaan door de minder bekende gitaarvirtuoos Yves Verthongen werkt Swinnen zich een baan door oude en nieuwere songs, eigen werk of treffend gekozen covers, intieme liedjes en popsongs en dat steeds met zijn eigen herkenbare stem en stijl.
The Scabs-erfenis wordt daarbij uiteraard ook niet uit het oog verloren !

Ter gelegenheid van de 8ste verjaardag van Arscene zorgen de DJ’s van Navelpluys voor een feestelijke afsluiter !