Zaterdag 31 Augustus

Deuren: 20u00, optreden: 21u00

Stef Kamil & the Poem

Arscene breekt uit !

Jawel, Arscene kleurt buiten z’n lijntjes…
We organiseren niet alleen een concert tijdens ons zomer-reces, bovendien nemen we jullie mee op verplaatsing ! (zie onder voor praktische info)

En neen… We dromen niet !
Op ons podium staat Stef Kamil & the Poem !

In 1993 verscheen Stef Kamil Carlens voor het eerst op de radar van pers en publiek met de E.P.’s `Zea’ van dEUS en `Jintro Travels The Word In A Skirt’ van z’n eigen A Beatband.
Gedurende de 30 jaren die daarop volgden, speelde hij vele honderden live shows in binnen- en buitenland.
Het publiek kon genieten van de rauwe blues, speelse theatraliteit, doorvoelde melancholie en z`n super-funky escapades.
Vorig jaar werkte hij z’n 20ste album af in z’n eigen The Rabbit Field studio nabij Antwerpen.

Carlens is als artiest onmogelijk in één vakje te klasseren. Hij is zanger, muzikant, componist, producer, theatermaker, ontwerper én beeldend kunstenaar.
Als solo-artiest is hij als een octopus die een veelvoud van instrumenten tegelijk speelt.

Zijn muzikaal parcours is ruwweg te verdelen in 3 grote periodes:
Van 1993 tot 2009 opereert hij voornamelijk onder de namen Moondog Jr. en vooral Zita Swoon.
In 1999 ontving hij z’n eerste gouden plaat voor het in New Orleans opgenomen album `I Paint Pictures On A Wedding Dress’.
2009 is een jubileumjaar met 5 uitverkochte, explosieve live shows in o.a. Parijs, Brussel en Amsterdam. Die periode wordt afgesloten met een `Best Of` album

Van 2009 tot 2016 doopt SKC de band om naar Zita Swoon Group, Die functioneert veeleer als een gezelschap dan als een pop-band. Uitgaande van de muziek, gaan ze in interactie met kunstenaars uit andere disciplines en culturen. Zo reizen ze naar Afrika, werken ze samen met Rosas en Needcompany en creëren uiteindelijk 5 voorstellingen en 4 studio-albums.

Sinds 2017 speelt Stef Kamil Carlens onder zijn eigen naam.
In 2019 wint hij een Music Industry Award (MIA) in de categorie `Beste Muzikant’. Met de gelegenheidsformatie The Gates Of Eden duikt hij in 2021 diep in het repertoire van Bob Dylan, wat resulteert in een gestreamd concert, een live-album en een toer. Recent nog waren SKC en z’n band, te zien in het KMSKA in Antwerpen waar hij Artist in Residence is. Ze brachten er vier wonderlijke performances waarin ze, geïnspireerd door een selectie werken uit de collectie van het museum, composities met geautomatiseerde instrumenten brachten onder de titel: `Meeting At The Museum: Humans, Robots, Wooden Friends, Space & Time’.

Dit jaar bracht hij het funky album `Be Who You Wanna Be’ uit. De single `Walk on Red, Stop on Green’ staat zeker in de playlist van deze avond.
Verwacht u aan een prachtig, intiem optreden met aan zijn zijde twee getalenteerde muzikantes, Nel Ponsaers en Rahmat Emonds, alias the Poem.

Bezetting:

• Nel Ponsaers: zang, Wurlitzer piano, synths
• Rahmat Emonds: zang, viool, mandoline, elektrische gitaar, synths
• Stef Kamil Carlens: zang, akoestische en elektrische gitaar


Als je dit graag wilt bijwonen, hebben we maar één advies: Wees er als de kippen bij !


Dit optreden wordt uitzonderlijk gesponsord door Hillside Hospitality.


Belangrijke, praktische info:

Het optreden gaat niet door bij Arscene zelf, maar wel op een idyllische plek op de Vlaams-Waalse grens: BARABOIS, Lorettestraat 153 te Ronse (bij Hillside Hospitality)!

Gezien het beperkt aantal parkeerplaatsen stimuleren we carpoolen.

Houders van een abonnement of cadeaubon genieten voor dit extra concert van een verminderd tarief. De reservering hiervoor gebeurt op de vertrouwde manier door ‘ticket met abonnement’ of ‘ticket met cadeaubon’ aan te klikken.


Foto by Charlie De Keersmaecker.

De voorstelling was bij het afsluiten van de on-line reservaties nog niet uitverkocht
We raden je aan een mail te sturen naar info@arscene.be of langs te komen bij het openen van de deuren.